Trots sitt rykte vikingarna skaffat sig genom otaliga plundringståg över hela Europa, var de flesta i grund och botten fredliga bönder, sjöfarare och handelsmän. Tekniska framsteg, särskilt inom båtbyggarkonsten, la grunden för denna tids nordiska expansion. Norden styrdes av hövdingar och småkungar. Denna aristokrati av markägande familjer byggde borgar och höll sig med små arméer. Man visade sin rikedom genom att offra trälar till gudarna och hålla storslagna fester till förfädernas ära.

Du är bjuden att delta på en av dessa sägenomspunna fester med mat och dryck i överflöd, sagoberättelser, musiker, barder som kväder i fallna anfäders ära, kämpar som mäter sina krafter och dansöser som frestar. Trälarna ställer fram det bästa huset har av färskost, bröd, grillade kycklingar, korvar, fisk, kokt kött och doften av exotiska kryddor och honung sprider sig i rummet.

Till ett vikingablot passar aktiviteten blotlekar. För den vetgirige erbjuder vi föreläsningar om vikingatiden eller en workshop i vikingatida smide.


Copyright © AUG 2010 | Arrangemang och Utveckling för Grupper | www.aug.se | info@aug.se | tel: 0141-585 85